Den amerikanska jagaren USS John S. McCain kolliderade med handelsfartyget Alnic MCi vattnen utanför Singapore. Delar av fartyget vattenfylldes och 10 sjömän försvann. Foto: Joshua Fulton/U.S. Navy via AP

Kvarlevorna av alla sjömän funna

Publicerad

Kvarlevorna av alla tio saknade sjömän efter fartygskrocken utanför Singapore har hittats av dykare, enligt den amerikanska flottan.

Den amerikanska jagaren USS John S McCain krockade med oljefartyget Alic MC den 21 augusti. Vid kollisionen översvämmades bland annat besättningens sovutrymmen.

Olyckan skedde utanför Singapore i det hårt trafikerade Malackasundet.

Dykare från den amerikanska flottan lyckades tidigare ta sig in i det vattenfyllda delen av fartyget och fann mänskliga kvarlevor.

LÄS MER: Kvarlevor funna på amerikanskt krigsfartyg – tros vara försvunna sjömännen

Olyckan var den tredje för amerikanska krigsfartyg i Stilla havet på fyra månader. En utredning pågår för att ta reda på vad som legat bakom olyckorna.

LÄS MER: Amerikanskt krigsfartyg i kollision med handelsfartyg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.