Stationen i schweiziska Salez. Foto: TT

Två döda efter tågattack i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Ett av offren från lördagens våldsamma dåd i Schweiz, då en 27-årig man gick till attack mot passagerare på ett tåg, har avlidit, rapporterar Neue Zürcher Zeitung. Även den misstänkte gärningsmannen har avlidit av sin skador.

Den 27-årige man som gick till attack mot passagerare på ett tåg i Schweiz i går har avlidit av sina skador, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Tillståndet är fortfarande kritiskt för en 17-åring och ett sexårigt barn, skriver Blick.

Polisen vet ännu inget om motivet hos mannen, som knivhögg passagerare och anlade en brand på ett tåg i höjd med byn Salez, omkring tio mil öster om Zürich, rapporterar tidningen Tages-Anzeiger. Inget tyder dock på någon form av terrorkoppling eller politiskt motiv, skriver polisen i kantonen Sankt Gallen i ett uttalande.

Kom till hjälp

När brandlarmet gick stannade lokföraren tåget vid närmaste station. Därmed kunde rädningsstyrkorna komma åt att hjälpa offren, skriver Berner Zeitung.

En man som befann sig på perrongen skyndade till hjälp och drog ut den brinnande gärningsmannen ur tåget – men blev samtidigt själv rökförgiftad.

Flera med svåra skador

Sex personer skadades, däribland 27-åringen själv. Utöver den avlidna kvinnan befinner sig flera personer fortfarande på sjukhus. Två av dem – en 17-årig flicka och en sexårig flicka – har svåra skador, enligt läkare.

Polisen har sökt igenom den misstänkte gärningsmannens bostad, som ligger i en angränsande kanton.

Det finns rörliga bilder på angreppet ombord på tåget. Baserat på videomaterialet utgår polisen ifrån att det var en ensam gärningsman, skriver Blick.

Polisens tekniker analyserar den brandfarliga vätska som gärningsmannen använde sig av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer