Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En del av en läktare i El Espinal kollapsade på söndagen. Minst fyra personer omkom och ett 70-tal skadades.

Läktare har kollapsat i Colombia – flera döda och tiotals skadade

Uppdaterad
Publicerad

En läktare har rasat samman i den colombianska staden Espinal, uppger colombianska medier. Minst fyra personer har omkommit.

– Jag slungades iväg från översta sektionen, säger Ulices Castro som bröt foten och höger handled i olyckan.

Fyra personer har omkommit och ett 70-tal skadats när en del av en läktare rasade vid en tjurfäktningsarena på söndagen.

”Det är fyra döda vad vi vet nu – två kvinnor, en man och en minderårig,” säger Tolimas provinsguvernör Jose Ricardo Orozco.

Olyckan inträffade i samband med en tjurfäktningstävling kopplat till högtidsdagen Sankt Peter coh Sant Paulus. Filmer på sociala medier visar hur en hög träläktare kollapsar in i tjurfäktningsringen. Ingen person ska vara fast under rasmassorna, utan de som tidigare har rapporterats saknade har sedan hittats.

”Det akuta läget på platsen för händelsen har gått över. Ungefär 70 personer har skadats,” säger Luis Fernando Velez, chef för civilförsvaret i provinsen.

Minst två tjurar tros enligt lokala medier ha flytt ut på stadens gator.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.