Foto: Daniele Giovanardi/Reuters

Tankbil exploderade i Italien – 68 personer skadade

Uppdaterad
Publicerad

En tankbil exploderade på en motorväg nära Bologna i Italien under måndagseftermiddagen. Enligt La Repubblica har en person dött och 68 personer skadats.

Dramatiska bilder visar den massiva explosionen på motorvägen utanför Bologna. Enligt den italienska tidningen La Repubblica har en person dött och 68 personer skadats. 14 personer ska vara allvarligt skadade, enligt tidningen. Samtidigt har bron som tankbilen körde på delvis kollapsat.

Explosionen inträffade omkring 14-tiden och bland de skadade finns omkring ett dussin poliser. Några av dem var på platsen för att dirigera om trafik efter en tidigare olycka. De flesta skadade har fått hjälp för brännskador, medan några ska ha träffats av glasbitar efter att fönster i närliggande byggnader spräckts.

Bilåterförsäljare i lågor

Nyhetsbyrån Ansa rapporterar att omkring tio bilar tros ha exploderat, flera av dem efter att en bilåterförsäljare i närheten fattade eld. Värmen efter explosionen gör det svårt för brandmän att släcka elden, skriver Ansa. Även helikoptrar finns på plats för att underlätta släckningsarbetet.

Enligt AP, som hänvisar till italiensk polis, ska tankbilen ha transporterat brandfarliga ämnen som exploderade när den krockade med bilar.

Svenska utrikesdepartementet har ännu inga uppgifter om svenska medborgare finns bland de döda eller skadade. 

Tidigare uppgavs att två personer hade dött och omkring 80 skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.