Låtsasbokningar – vapen i flygkrig

Uppdaterad
Publicerad

Två nordiska flygbolag, Cimber Sterling och Norwegian, slåss så stickorna ryker i den knivskarpa kampen om de danska inrikespassagerarna. Men nu tycks Cimber Sterling ha gått får långt.

Anställda på Cimber Sterling har köpt flera hundra av Norwegians kampanjbiljetter, dock utan att utnyttja dem. Biljetterna har köpts i falska namn som Anders And (Kalle Anka).

När saken avslöjades av danska medier på tisdagen ville Cimber Sterlings VD Jacob Krogsgaard först inte agera. Han förklarade att de anställda inte köpt biljetterna på företagets uppdrag utan som privatpersoner.

Några timmar senare kom ett nytt meddelande:

Krogsgaard bad offentligt om ursäkt och deklarerade att denna metod inte får ingå i företagets affärsmetoder.

Händelsen är bara den senaste i kriget mellan flygbolagen. Bedömare menar att Norwegians priskampanj med biljettpriser på en krona inklusive avgifter kan ha medverkat till Sterlingpersonalens tilltag.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.