Lindsey förlorade sin mamma – kritisk till brittisk coronastrategi

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens coronastrategi sågas i stora delar en rapport av brittiska parlamentariker.

Lindsey Jackson, som förlorade sin mamma i covid-19, är en av många som riktar hård kritik mot den brittiska regeringen och dess beslut.

Beslutet att inte stänga ner Storbritannien för att bromsa smittspridningen beskrivs som ett av landets största folkhälsomisstag hittills i en 150-sidig rapport.

Linsey Jacksons mamma är en av de 138 000 britter som hittills avlidit med covid-19. Hon vill nu se en mer omfattande utredning för att samma misstag inte ska begås i framtiden.

– Det här är ingen lek, min mamma förlorade inte livet i ett spel. Jag tror att hon dog på grund av de misstag som regeringen gjorde, och jag vill få klarhet i det genom en fullskalig rättslig utredning, säger Linsey Jackson.

Rapporten lyfte även fram positiva åtgärder. Landets vaccinationsstrategi, med framtagandet och distributionen, beskrivs som en av de största framgångarna genom tiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.