Dokument som beslagtogs i Donald Trumps bostad Mar-a-Lago. Foto: TT

Lista över beslagtagna objekt i Trump-räd offentliggjord

Uppdaterad
Publicerad

En inventarielista över de objekt som beslagtogs i FBI-räden mot Donald Trumps residens Mar-a-Lago har offentliggjorts. Det handlar om tusentals dokument, men också om inventarier märkta som gåvor och kläder.

Trump förvarade sekretessbelagda dokument blandat med personliga ägodelar i de lådor som beslagtogs av FBI tidigare i sommar. Det framgår av den inventarieförteckning som det amerikanska justitiedepartementet släppte under fredagen.

En av de 33 beslagtagna lådorna innehöll dokument märkta som ”konfidentiella”, ”hemliga” och ”topphemliga” blandat med ett hundratal tidskrifter, tidningar och pressartiklar, skriver CNN som publicerat inventarielistan i sin helhet.

Andra lådor innehöll en säkerhetsklassade dokument blandade med pressklipp, klädesplagg och gåvor.

18 topphemliga dokument

Av dokumentet framgår också hur många dokument av de olika säkerhetsklasserna som beslagtagits. Det handlar om 18 dokument märkta som topphemliga, 54 dokument märkta som hemliga och 31 dokument märkta som konfidentiella.

FBI beslagtog också 48 tomma mappar med säkerhetsklassad märkning, rapporterar CNN.

Av den sedan tidigare offentliggjorda ordern om husrannsakan framgår att FBI bland annat utreder brott mot spionerilagen. Misstankarna gäller inte direkt spioneri, utan insamlande, spridande eller förlust av hemligstämplat material.

Trumps advokater menar att de aktuella dokumenten inte längre är hemligstämplade. Detta då Trump själv ska ha lyft säkerhetsklassningen innan han lämnade Vita huset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Donald Trump lämnade presidentämbetet i januari 2021 tog han med sig dokument till sitt residens i Florida. Foto: Reuters

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.