Foto: TT

Svenska ministern kritisk till att Trump inte tog upp klimathotet i FN

Publicerad

Miljöminister Isabella Lövin (MP) var på plats vi Donald Trumps tal inför FN:s generalförsamling. Hon är kritisk till att USA:s president inte tar upp klimatfrågan.

– Det är egendomligt att man inte tar upp de globala hoten, men det ingår inte i hans prioriteringar, säger Lövin på pressträffen utanför FN-högkvarteret i New York.

Att USA har dragit sig ur Parisavtalet upprörde många när beskedet kom i början av juni. Att president Donald Trump dessutom undvek att nämna någonting om klimathotet under sitt tal i FN på tisdagen tycker Isabella Lövin är talande för den amerikanska administrationens politik.

– Vi ser katastrofer i Karibien, i Asien, i Afrika på grund av klimatet. Och samtidigt drar sig USA ur Parisavtalet. Vi behöver klimatledarskap. Som generalsekreterare Guterres sa så är det här självmordspolitik om vi inte gör någonting nu, säger hon,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.