Sveriges statsminister Stefan Löfven och USA:s president Donald Trump Foto: TT

Stefan Löfven ska träffa Donald Trump

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven och USA:s president Donald Trump ska träffas i Washington den 6 mars. Säkerhetspolitik är ett av ämnena på agendan.

Löfven och Trump kommer bland annat att diskutera frågor som rör det utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiska samarbetet mellan Sverige och USA, enligt regeringen.

”Relationen till USA är viktig för både vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare”, säger Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

I ett pressuttalande från Vita Huset sägs att president Donald Trump välkomnar statsminister Stefan Löfven till Vita Huset den 6 mars och att presidenten ser fram emot att utbyta synpunkter och fördjupa de bilaterala banden länderna emellan.

Fokus kommer att ligga på handel och investeringar, även om regionala och globala säkerhetsfrågor också kommer att diskuteras.

Det exakta programmet för statsministerns USA-besök kommer att meddelas senare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer