Här är platserna som Londonpolisen, strax efter attacken, uppmanade folk att undvika. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Londonpolisen: Undvik de här områdena

Uppdaterad
Publicerad

Londonpolisen uppmanar alla att undvika flera områden i staden efter den misstänkta terrorattacken vid parlamentet. Än så länge finns inga uppgifter om drabbade svenskar.
– Vi står i kontakt med vår ambassad som undersöker saken, säger Rasmus Eljanskog på UD:s presstjänst.

Flera personer uppges vara skadade efter ett blodigt dåd i den brittiska huvudstaden. En misstänkt gärningsman har skjutits ihjäl av polis sedan personen knivhuggit en polis vid parlamentet. Flera personer ska även vara skadade på Westminister bridge.

Londonpolisen utgår i nuläget ifrån att det rör sig om en terrorattack.

Polisen uppmanar alla att undvika följande områden: Parliament Square, Whitehall, Westminster Bridge, Lambeth Bridge, Victoria Street upp till Broadway samt Victoria Embankment upp till Embankment.

Inga uppgifter om skadade svenskar

Svenska utrikesdepartementet råder alla svenskar som befinner sig i London att följa lokala myndigheters anvisningar.

”Ambassaden är medveten om vad som inträffat vid brittiska parlamentet och följer situationen. Vår hemsida uppdateras löpande med ny information, vi vill därför uppmana er att bevaka hemsidan”, skriver svenska ambassaden på UD:s sajt Sweden Abroad.

Än så länge finns inga uppgifter om skadade svenskar.

– Vi har inga uppgifter om att svenskar ska vara drabbade, men vi står i kontakt med vår ambassad som undersöker saken, säger Rasmus Eljanskog på UD:s presstjänst.

Risk för terrorattacker

Enligt svenska UD är Storbritannien allmänt sett ett tryggt resmål, men hotnivån är förhöjd. Brittiska regeringen bedömer att risken för terrorattacker är mycket sannolik.

”Liksom andra EU-länder har Storbritannien förstärkt säkerhetsåtgärderna med anledning av risken för eventuella terrorattacker. Storbritannien bibehåller hotnivå fyra ”Severe” på en femgradig skala, som innebär att en attack är mycket sannolik”, skriver UD på Sweden Abroad.

Här kan du läsa mer om det aktuella hotläget i Storbritannien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken i London

Mer i ämnet
Här är platserna som Londonpolisen, strax efter attacken, uppmanade folk att undvika. Foto: SVT
Räddningsmanskap på plats efter dådet. Foto: TT