Macron bjuder in Löfven till Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikes president Emmanuel Macron har bjudit in statsminister Stefan Löfven till Frankrike, rapporterar Dagens industri.

Mötet mellan Macron och Löfven lär troligen äga rum i Paris.

– Detaljerna är inte färdiga, men det blir troligtvis i Paris och i slutet av juli. Vi går ut med information i nästa vecka, säger Dan Lundqvist Dahlin, pressekreterare i statsrådsberedningen, till tidningen.

Enligt uppgift till Dagens industri kommer en av punkterna att handla om ett europeiskt försvarssamarbete, och Frankrike väntas också trycka på för att Sverige ska välja det fransk-italienska luftvärnssystemet Samp/T framför det amerikanska Patriot.

I höst kommer Macron till Göteborg för att delta i det sociala toppmötet som Sverige arrangerar tillsammans med EU. När det blev känt sade Löfven att han i ”hygglig närtid” räknade med att besöka Paris.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.