Se det supervirala blomklippet i videon. Foto: TT/Twitter

Macron drunknar i blommor på Tahiti – men är supervirala klippet på riktigt?

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikes president Emmanuel Macron gjorde sitt första officiella besök till Franska Polynesien. Även om tunga ämnen som kärnvapentestning och klimatförändringar stod på agendan, så är det ett klipp av Macrons totala blom-chock som dominerat i sociala medier.

Macrons resa inleddes på Tahiti, och därefter besökte den franske presidenten ön Hiva Oa.

Blomsterkransar är en polynesisk tradition som många nog associerar med till exempel Hawaii och Tahiti, och ett par sekunder långt klipp på Macron som bokstavligt talat drunknar i färgglada blommor har setts av 11 miljoner på Twitter.

Många har delat klippet, som Gérard Araud, som tidigare varit bland annat Frankrikes ambassadör till Israel och till USA, på Twitter nu skriver är fejk – iallafall den sista bilden.

Men, även på helt äkta bilder ser det ut som att presidenten är så överlastad med blommor att han nästan borde få andningsproblem.

Se det virala blom-klippet i videon ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.