Huset där ett slukhål öppnade sig Foto: Scanpix

Man försvann i slukhål i sovrummet

Uppdaterad
Publicerad

En man i Florida saknas sedan ett så kallat slukhål öppnat sig under mannens sovrum. Det finns inget spår efter mannen.

Det under natten mot fredagen när mannen låg och sov som den osannolika händelsen inträffade.

Mannens bror väcktes av att brodern skrek. Han sprang in i sovrummet bara för att konstatera att stora delar av sovrummet med möbler och allt var borta, i stället fanns ett stort hål med jord.

Hoppade ner i hålet

Brodern ringde larmcentralen och hoppade sedan ner i hålet.  Han sjönk snabbt ner till nacken.

– Jorden rörde sig fortfarande neråt, men jag brydde mig inte. Jag ville rädda min bror, men jag kunde inte göra någonting.

En polisman som kom till platsen lyckades dra upp brodern ur slukhålet strax innan hela sovrummet kollapsade ner i slukhålet.

Evakuerade

Räddningstjänsten har letat efter den försvunne mannen med specialutrustning, men har inte hittat några tecken på liv. Slukhålet är omkring nio meter i diameter och hotar att dra med hela huset. Intilliggande byggnader har evakuerats.

En granne berättade för Tampa Bay Times att hon hörde när slukhålet öppnade sig.

– Det lät som en bil körde in i mitt hus.

Slukhål, eller sjunkhål som de även kallas, är relativt vanliga i Florida. De uppstår när underliggande berggrund eroderas och försvinner, varvid marken plötsligt kan sjunka hastigt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.