Mannen hade stora knivar på sig som hittades efter gripandet. Foto: TT

Knivbeväpnad man greps utanför parlamentet i London

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i London grep i dag en man nära det brittiska parlamentet i London. Reuters uppger att en av deras fotografer sett ”minst tre knivar” på marken efter att mannen gripits. Polisen säger att det finns terrormisstankar mot mannen.

Ingen ska ha skadats vid ingripandet. Nyhetsbyrån AP skriver att den 27-årige mannen hade knivarna i en väska. Polisen brottade ner honom på marken, på Parliament Street intill Parliament Square, i närheten av Downing Street där premiärministern Theresa May har sin bostad.

Hon ska dock inte ha varit hemma, skriver BBC. Det var också bara några tiotal meter från Westminster Bridge där en terrorattack ägde rum förra månaden. Det hela ska ha gått lugnt till, enligt vittnen.

Poliser grep en man nära det brittiska parlamentet i London. Foto: AFP/TT/Niklas Hallén

The Guardian skriver att Scotland Yards anti-terrorgrupp håller i undersökningen kring mannen och varför han hade knivarna med sig. Han greps, enligt AP, när polisen höll på med en antiterroroperation. Han är misstänkt för förberedelse och anstiftan till terrordåd.

Enligt BBC och Guardian hade han övervakats av polisen under en tid. Guardian skriver att han tros ha agerat ensam och varit på väg att genomföra en attack. Nu ska polisen undersöka vad som kan ha varit målet för hans planer.

Fem dödades i terrorattacken

Säkerheten är hög runt Whitehall efter förra månadens terrorattack i Westminster. Fem personer dödades i terrorattacken, varav en var en kvinna som slungades ner från en bro och som dog av sina skador ett par veckor efter dådet. Gärningsmannen dödades också.

LÄS MER: Allt om terrorattacken vid parlamentet i London

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.