En 55-årig grekisk man har gripits sedan hans lastbil inspekterats av polis utanför den nordgrekiska staden Thessaloniki. I en container på flaket trängdes 90 migranter, varav 21 minderåriga. Arkivbild. Foto: TT

Man gripen med 90 migranter i container

Uppdaterad
Publicerad

En 55-årig grekisk man har gripits sedan hans lastbil inspekterats av polis utanför den nordgrekiska staden Thessaloniki. I en container på flaket trängdes 90 migranter, varav 21 minderåriga.

Det var 60 irakier, medan andra var från Eritrea, Etiopien, Iran och Kongo-Kinshasa. De hade korsat grekiska gränsen från Turkiet och betalat 1 800 euro vardera (drygt 17 500 kronor) för att bli transporterade till Greklands huvudstad Aten.

I en annan händelse nära grekisk-turkiska gränsen grep polisen en 39-årig syrier som körde tio migranter i en personbil, nio syrier och en irakier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.