Man hade 21 könsdelar i frysen

Publicerad

En man har gripits i Bloemfontein i Sydafrika misstänkt för sexövergrepp på en rad kvinnor. Polisen har hittat 21 delar av kvinnliga könsorgan i hans hem. Könsdelarna låg inneslutna i plastpåsar i frysen. Polisen hittade också bilder på övergrepp, bedövningsmedel och kirurgiska instrument i mannens hem.

Mannens 58-åriga fru larmade polisen. Nu söker polisen efter fler kvinnor som kan ha blivit offer för mannen. Polisen har kallat in rättsläkare för att undersöka vilka kvinnorna är och om det finns misstankar om andra brott.

Vad som hänt kvinnorna är oklart. Ännu är mannen endast misstänkt för sexuella övergrepp, men detta kan komma att ändras, enligt den sydafrikanska polisen. På måndag kommer mannen att häktas.

Den 58-årige mannen är dansk medborgare och bor tillsammans med fru och barn i staden Bloemfontein i Fristatsprovinsen i Sydafrika, där han driver en vapenaffär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.