Flera skadades vid tjurrusningen i Pamplona. Foto: TT

Man spetsades i tjurrusning

Uppdaterad
Publicerad

Ett spanskt sjukhus har fått in minst åtta skadade efter lördagens tjurrusning i Pamplona. En man avled dessutom av sina skador efter att ha ha stångats av en tjur under en annan tjurrusning.

I torsdags började San Fermin-festivalen i den spanska staden Pamplona och med den åtta dagar av tjurrusningar.

Över tusen personer deltog i lördagens tjurrusning och precis som tidigare dagar blev flera skadade. Navarra sjukhuset har fått in minst åtta skadade personer där en skadades allvarligt och fick bröstkorgen spetsad av ett horn.

Under en annan tjurrusning i Pedreguer, nära Valencia i sydöstra Spanien träffades en spansk 29-årig spansk i hjärta och lunga av ett horn när han skulle hjälpa en annan person. Skadorna var så allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Tusentals tjurrusningar

San Fermin-festivalen är årlig festival som både är populär bland turister och hårt kritiserad av djurrättsorganisationer eftersom runt 50 tjurar dödas varje år i tjurrusningarna och tjurfäktningarna.

Varje år hålls tjurrusningar i runt tusentals spanska byar, förra året var det så många som 16.000 byar som arrangerade tjurrusningar och skadorna är många. 2015 dödades minst 12 personer runt om i Spanien i de olika tjurrusningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer