Ett antal passagerare har vittnat om att busschauffören körde fort när olyckan inträffade. Foto: TT

Många döda i busskrasch i Hongkong

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal personer har rapporterats döda och över 60 skadade, sedan en dubbeldäckarbuss kraschat och sen vält i Hongkong.

Minst 18 personer har dött och över 60 har skadats i bussolyckan, skriver South China Morning Post. Olyckan skedde på lördagskvällen, lokal tid och de skadade har skickats till 12 olika sjukhus runtom i staden.

Bussen, på linjen 872, färdades på den stora motorleden Tai Po Road norr om centrala Hongkong då olyckan skedde, skriver medier i den kinesiska staden.

Arg busschaufför

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan, skriver China Morning Post. Men ett antal passagerare har vittnat om att busschauffören körde fort när olyckan inträffade.

– Bussen körde mycket fortare än vad jag är van vid. Sen var det som att däcket slirade och bussen välte. Det var verkligen kaotiskt inne i bussen, människor ramlade på varandra och slängdes från den ena sidan till den andra, säger en av passagerarna vars ena ben skadades i olyckan. Han hade lyckats ta sig ut ur bussen på egen hand.

– Chauffören var tio minuter sen. Han var sur för att några hade klagat på att han var sen. Sen började han köra bussen som om den var ett plan, har en annan passagerare sagt till South China Morning Post.

Bussbolaget kommer ersätta anhöriga

Direktören för bussbolaget KMB, Godwin So Wai-kei, har sagt att företaget kommer ersätta varje skadad person, och de avlidnas familjer, med ungefär 80.000 kronor var.

So Wai-kei säger även att busschauffören var van att köra rutten och att det inte funnits några tecken på att han ska ha varit utmattad när han körde bussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.