Den 26 våningar hög byggnaden i centrala São Paulo i Brasilien kollapsade efter en brand i tisdags. Foto: São Paulos räddningstjänst /AP

Många saknas efter huskollaps i São Paulo

Uppdaterad
Publicerad

Minst 49 människor saknas sedan en 26 våningar hög byggnad i centrala São Paulo i Brasilien kollapsade efter en brand i tisdags.

Det är stadens räddningstjänst som skriver på Twitter att 49 saknas, men det framgår inte om de 49 befaras döda eller om de saknas eftersom de inte befann sig i byggnaden vid tillfället för kollapsen.

Byggnaden som rasade var en tidigare kontorsbyggnad som utrymdes för sju år sedan och som sedan dess har bebotts av ockupanter. Enligt tidningen Globo bodde cirka 150 personer på de tio nedersta våningarna.

Letar fortfarande efter överlevande

Dramatiska tv-bilder visade hur huset rasade samtidigt som brandmän försöker nå en man som klamrade sig fast vid byggnaden. Mannen var en av dem som omkom i katastrofen. Räddningsarbetet har fortsatt under onsdagen, till stor del med hjälp av sökhundar som letar efter överlevande bland de ännu heta rasmassorna.

Räddningsarbetare söker efter överlevande efter den förödande huskollapsen i São Paulo i Brasilien. Foto: Andre Penner /AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.