Människor som lägger blommor på centralstationen i Frankfurt, Tyskland. Foto: Frank Rumpenhorst/AFP/TT

Mannen som knuffade ner pojke framför tåg var efterlyst i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Den 40-årige mannen som under måndagen knuffade ner ett barn framför ett höghastighetståg på Frankfurts centralstation var efterlyst av schweizisk polis – och vårdades för psykisk ohälsa i landet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till lokala myndigheter.

Under måndagen knuffade mannen ner en kvinna på spåret som klarade sig genom att rulla in under perrongen. Därefter knuffade han ner kvinnas barn, en 8-åring pojke, som dog när han blev påkörd av tåget. Mannen försökte även knuffa ner en 78-årig kvinna men misslyckades, uppger Tysklands federala polischef Dieter Romann, enligt Reuters.

Förutom att han nu sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök i två fall, var han även efterlyst i Schweiz. Detta efter att han förra veckan låst in sin granne och knivhotat henne, skriver nyhetsbyrån. Han har tre barn och har bott i Schweiz sedan 2006, där han senare fick asyl.

Lider av psykisk ohälsa

Enligt schweizisk polis hade han inte ”radikaliserats och heller inte ideologiska motiv”. Han ska dock ha lidit av psykisk ohälsa och har därför inte jobbat sedan januari i år, berättade Tysklands federala polischef Dieter Romann under en gemensam presskonferens med landets inrikesministern Horst Seehofer, enligt Hessenschau.

Det finns heller inget som tyder på att 40-åringen ska ha ”varit under inverkan av alkohol eller droger”, uppger Nadja Niesen vid åklagarkammaren i Frankfurt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.