Massiv insats – flera poliser skjutna i USA

Uppdaterad
Publicerad

Sex poliser har skjutits vid ett tillslag i Philadelphia i USA. Den misstänkta gärningsmannen barrikaderade sig i ett hus och avfyrade hundratals skott innan han kunde gripas vid midnatt, lokal tid. Två poliser och tre civila var instängda i huset i flera timmar innan de kunde räddas, rapporterar NBC Philadelphia.

Strax efter midnatt, lokal tid, uppger polisen i Philadelphia att den misstänkta gärningsmannen har gripits och att specialstyrkan, SWAT, kommer att gå igenom bostaden.

Enligt lokala medier hamnade två poliser och tre civila i en låst situation inne i huset, ihop med gärningsmannen. Det beskrevs som en befarad gisslansituation. Vid 22-tiden meddelade polisen att man fått ut gisslan, enligt NBC.

Gärningsmannen ska ha haft gott om ammunition och tros ha avfyrat hundratals skott under det flera timmar långa dramat.

– Det var som scener från ett krig, säger ett vittne som bor i området till NBC19.

Flera poliser skadade

Polisen larmades till platsen vid 16.30 för att gripna en person misstänkt för narkotikabrott i en bostad, uppger CBZ Philly.

Någonting gick dock fel och en gärningsperson öppnade eld. Poliserna ska ha flytt för sina liv från fastigheten, men sex av dem träffades av skotten, uppger polisen på Twitter. Händelsen fick poliser från hela staden att strömma till adressen i området Nicetown-Tiago.

Under kvällen har polisen försökt att kommunicera med gärningsmannen via megafon, skriver polisen på Twitter.

Livesänt via Facebook

Enligt flera medier ska gärningsmannen ha livesänt händelsen via Facebook, men sändningen ska ha avslutats eller avbrutits.

Ytterligare ett par poliser ska ha skadats i samband med insatsen, antagligen i någon form av trafikolycka. Ingen av de skadade poliserna har ådragit sig några livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.