Med örnblick över Dubai

Uppdaterad
Publicerad

Örnen Darshan satte i helgen världsrekord när han flög från toppen av världens högsta byggnad – Burj Khalifa i Dubai. Följ med på en hisnande färd bland Dubais skyskrapor.

Örnen Darshan utrustad med en liten kamera på ryggen, flög på lördagen från toppen av världens högsta byggnad – Burj Khalifa 829,8 meter hög.  Och satte därmed världsrekord i den högsta flygning som en fågel genomfört från en byggnad.

Arrangörerna ”Freedom Conservation” önskade på det här sättet lyfta fram hur viktigt det är för människa och natur att leva i samklang. Darshan som är kejsarörn och en av Europas största rovfåglar, är en symbol för just det samspelet. Genom aktiva åtgärder har det gått att ändra en utveckling där örnen varit utrotningshotad till att leva under bättre förhållanden.

– Det här var en perfekt flygning, säger tränaren Jacques-Olivier Travers till BBC. 

Det var inte Darshans första flygning. Han är lite av en veteran och på hans CV finns flygningar från historiska byggnader i Europa - Eiffeltornet i Paris och St Paul´s Cathedral i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.