Melania Trump besökte på torsdagen ett förvar för barn till migranter i Texas. Foto: Mandel Ngan/AFP/TT

Melania Trump besöker förvar för barn som separerats från föräldrarna

Publicerad

Presidentfrun Melania Trump gjorde på torsdagen en blixtvisit vid mexikanska gränsen för att besöka barn som separerats från sina föräldrar.

– Hon ville se vad som är verklighet, säger hennes talesperson Stephanie Grisham till CNN.

USA:s president Donald Trump har fått hård kritik för att barn till migranter skiljs från sina föräldrar och placeras i särskilda förvar. Efter massiv kritik skrev han på onsdagskvällen under en presidentorder för att sätta stopp för förfarandet.

Även hans hustru Melania har engagerat sig i frågan och på torsdagen gjorde hon en oplanerad snabbvisit i McAllen i Texas för att träffa berörda barn. Det första besöket ägde rum på Upbring New Hope Children's Center, där hon bland annat förhörde sig om hur ofta barnen pratar med sina föräldrar, rapporterar CNN.

USA:s migrationspolitik

– Hon ville se på nära håll vad hon har sett på tv. Hon vill få en realistisk bild av vad som händer, säger talespersonen Stephanie Grisham.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA:s migrationspolitik

Mer i ämnet