Melania Trump kommenterar den omdiskuterade jackan

Uppdaterad
Publicerad

USA:s första dam Melania Trump kommenterar nu den omdiskuterade och kritiserade jacka som hon bar i somras när hon besökte ett flyktingläger. Hon säger att det var ett medvetet val hon gjorde.
– Det var ett sorts budskap. Jag vill visa dem att jag inte bryr mig, säger presidenthustrun i en intervju med ABC News.

Melania Trump har flera gånger kritiserats för att ha burit kläder som rimmar illa med det som hon säger sig stå för. I somras bar hon en jacka med trycket ”I really don't care, do u?” i samband med ett besök hos migranter vid gränsen i Texas.

Jackan väckte stark kritik och hon anklagades för att ha klätt sig smaklöst och olämpligt. Nu några månader senare kommenterar hon klädvalet i en exklusiv intervju med ABC News.

Budskap till medier

Enligt henne var ett sorts budskap riktat mot ”vänstermedier” som kritiserar henne och till folket.

– Jag vill visa dem att jag inte bryr mig, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle föredra om de (medier) kunde fokusera på vad jag gör och på mina initiativ i stället för vad jag har på mig.

På frågan om budskapet på jackan riktade sig till de splittrade familjerna vid flyktinglägret svarat hon:

– Det är uppenbart att jag inte bar jackan för barnen. Jag bar jackan för att stiga ombord på planet och kliva av planet. Efter besöket tog jag på mig jackan igen för att jag såg hur medier blev besatta av den, säger Melania Trump.

Otrohetsryktena

Under intervjun med ABC News får USA:s första dam även frågor om sitt äktenskap med Donald Trump och ryktena kring hans otrohetsaffärer.

– Det är inte alltid behagligt, förstås. Men jag vet vad som är rätt och vad som är fel och vad som är sant och inte, säger hon.

Men Melania Trump lyfter under intervjun att hon har viktigare saker att göra än att spekulera i deras äktenskap.

– Vi har det bra. Det är medier som spekulerar, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer