Foto: ERIK S. LESSER/TT

Michael Bloomberg hoppar av presidentvalet

Uppdaterad
Publicerad

Multimiljardären Michael Bloomberg har bestämt sig för att hoppa av Demokraternas primärval. Han ska nu stötta Joe Biden, enligt AP.

Michael Bloomberg har bestämt sig för att lämna kampanjen men kommer att fortsätta arbeta åt partiets vägnar för att besegra Donald Trump i höstens presidentval. Detta meddelar han i ett uttalande till amerikanska medier.  

Vidare kommer Bloomberg att stötta kandidaten Joe Biden, då han i uttalandet beskrivs som en vän och den mest lämpade kandidaten att ersätta Trump.

Demokraternas primärval

Beslutet att lämna presidentvalskampanjen kommer efter svaga valresultat under tisdagen.

Supertisdag

Fram till sitt avhopp lyckades Bloomberg endast samla ihop tiotals delegater, vilket omöjliggör chansen till att bli demokraternas presidentnominering.  

Men kampen om presidenttiteln beskrivs som den viktigaste politiska kampen i hans liv, även om den inte kan gå till honom, enligt uttalandet.

Att besegra Trump, menar han, är det yttersta målet och därmed kommer han fortsätta sitt arbete för en Demokratisk vinst i hösten val.

Medan Elizabeth Warren och Michael Bloomberg endast har fått tiotals delegater, rycker kandidaterna Joe Biden och Bernie Sanders ifrån med hundratals delegater vardera.

Kandidaten Elizabeth Warren ska nu se över sin fortsatta kampanj efter det svaga resultatet, skriver AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Demokraternas primärval

Mer i ämnet