Den norske jihadisten Michael Skråmo.

Michael Skråmos öde höljt i dunkel – finns inte på nya listor

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifterna om att IS-terroristen Michael Skråmo är gripen i Syrien blir allt mer oklara.
– Läget är mycket mer oklart än det uppgavs vara förra veckan, säger Kurdo Baksi, svensk-kurdisk journalist.

Det var i tisdags som SVT kunde publicera flera samstämmiga uppgifter om att Skråmo, norsk medborgare men uppvuxen i Göteborg, gripits och att hans sju barn tagits omhand. SVT har efterfrågat fler detaljer kring vilka namn som finns hos de syrisk-kurdiska styrkorna. Kurderna har listor över vilka utländska medborgare som tagits till fånga under den kaotiska slutstriden mot terrorsekten IS.

Varje dag de senaste veckorna har nya namn fyllts på. Michael Skråmos namn finns inte på dessa listor, enligt uppgifter till SVT.

– Läget idag är mycket mer oklart än det uppgavs vara förra veckan, säger Kurdo Baksi, svenskkurdisk journalist med nära kontakter med kurd-syriska myndigheter.

– Läget är kaotiskt. Jag fick idag veta att IS motstånd är oväntat hårt i Baghouz, det är svårt med en överblick. Olika kurdiska myndigheter lämnar motstridiga uppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terroriströrelsen IS

Mer i ämnet