Michelle Obama uppmanar Greta Thunberg att ignorera de som tvivlar i ett meddelande på twitter. Foto: TT

Obama backar Thunberg efter presidenternas påhopp

Uppdaterad
Publicerad

”Låt ingen dämpa ditt ljus” och ”ignorera de som tvivlar.” Så lyder uppmaningen till klimataktivisten Greta Thunberg från före detta presidenthustrun Michelle Obama. Stödet uttalades bara dagar efter att den nuvarande amerikanska presidenten Donald Trump bad Greta Thunberg att ”chilla”.

Kallad snorunge av Brasliens president Jair Bolsonaro på tisdagen, hånad av Donald Trump och utnämnd till Årets person av Time Magazine på onsdagen samt deltagande på klimatmötet i Madrid. Efter en minsta sagt hektisk vecka för 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg får hon nu uppbackning av Michelle Obama på Twitter, skriver the Guardian.

Michelle Obama skriver till Thunberg i samband med ett besök i Vietnam: ”Precis som flickorna jag har träffat i Vietnam och över hela världen har du så mycket att ge oss alla.”

Trump: ”Så löjligt”

”Så löjligt” skrev Donald Trump på Twitter efter utnämningen av Times Magazine på onsdagen. ”Greta måste jobba med sina aggressionsproblem” och ”Chilla, Greta, chilla!” 16-åringens reaktion på presidenternas påhopp var att byta ut sin Twitterpresentation till att innehålla både ”snorunge” och ”en tonåring som jobbar med sina aggressionsproblem.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.