Räddningsarbete pågår vid den buss som kolliderat med en lastbil utanför staden Nitranske Hrnciarovce i Slovakien på onsdagen. Foto: HaZZ-Presidium of Fire and Rescue Corps/TT

Minst 12 döda i busskrasch i Slovakien

Uppdaterad
Publicerad

Minst 12 personer har omkommit och minst 17 personer har skadats efter att en buss har kolliderat med en lastbil i västra Slovakien, enligt Reuters. Dödstalet kan komma att stiga, enligt räddningstjänsten.

Olyckan inträffade i staden Nitranske Hrnciarovce, 10 mil öster om huvudstaden Bratislava, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Bussen och lastbilen ska ha kört på en mindre landsväg utan mitträcke och det regnade kraftigt. Tv-bolaget Markiza rapporterar att lastbilen ska ha kört in i sidan av bussen som sedan åkte ner i ett dike vid sidan av vägen, skriver Reuters.

Gymnasieelver i bussen

De flesta av bussens passagerare var skolelever i gymnasieålder och många satt fast i bussen efter kraschen, enligt polisen. Fyra av de omkomna är gymnasieelever, enligt Reuters.

Räddningstjänsten meddelar via Facebook att man befarar att antalet döda kan komma att stiga.

”Runt 30 brandmän är på plats för att hjälpa de skadade”, står det.

Slovakiens premiärminister Peter Pellegrini säger att han avbryter sitt pågående statsbesök på Cypern och reser hem med anledning av trafikolyckan. Den är den dödligaste i landet sedan 2009, då tolv personer omkom när ett tåg körde in i en buss, skriver TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.