Minst 14 döda i flygräd i Aleppo

Uppdaterad
Publicerad

Trots vapenvila har syriska stridsflyg bombat delar av östra Aleppo i dag. Minst 14 personer har dödats i attacken, som riktades mot de rebellkontrollerade delarna av staden.

Utöver de döda har ett dussintal personer skadats i attacken, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Bombningarna var riktade mot de östra delarna av staden, som är ett fäste för oppositionen. Dödssiffran väntas stiga, enligt SOHR.

Syrienkriget

– Många av de skadade befinner sig i ett kritiskt tillstånd, säger en företrädare för organisationen.

Brott mot vapenvilan

Aleppo är Syriens näst största stad. Sedan 2012 har staden varit delad mellan de rebellkontrollerade östra delarna och de västra delarna, som kontrolleras av Assadregimen.

Tidigare i år enades parterna om en vapenvila i Syrien, men de senaste veckorna har striderna återupptagits, inte minst runt miljonstaden Aleppo. I söndags dödades minst sex civila i en av regeringsstyrkornas bombräder, och ytterligare 16 dödades i en raketattack genomförd av islamistiska rebeller.

FN:s specialsändebud Staffan de Mistura sa under torsdagen att fredssamtalen om Syrien ska fortsätta nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet