Personer svalkar sig på en strand i Tokyo. Svår värmebölja råder i Japan – har lett till att minst 15 personer har dött och fler än 12 000 hamnat på sjukhus under de första två veckorna i juli. Foto: TT

Minst 15 döda av värmen i Japan

Uppdaterad
Publicerad

Den svåra värmebölja som råder i Japan har lett till att minst 15 personer har dött och fler än 12 000 personer hamnat på sjukhus under de första två veckorna i juli, enligt officiell statistik. I flera städer i landet har temperaturerna närmat sig 40 grader under söndagen.

Tolv personer dog av värmeslag förra veckan, och veckan innan dess dog tre personer, enligt japanska katastrofmyndigheten. Fler än 9 900 personer fördes till sjukhus i mitten av juli – en tydlig ökning från 2 700 personer den föregående veckan, enligt räddningstjänsten.

Och de höga temperaturerna tycks inte sjunka under den närmaste tiden. Väderinstitutet har utfärdat en varning för extremt höga temperaturer i majoriteten av Japans regioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.