Minst 23 döda i timslång våldsorgie i Burundi

Uppdaterad
Publicerad

Minst 23 personer har dödats i en by i nordvästra Burundi, uppger lokala myndigheter. Ett okänt beväpnat gäng stod bakom attacken – som vittnen beskriver som en timslång våldsorgie.

– Vi har redan räknat till 23 döda, både män, kvinnor och barn. Men antalet kan öka eftersom vi fortsätter att leta efter offer, säger en lokal myndighetskälla.

Gärningspersonerna ska ha varit beväpnade med både pistoler och knivar. De ska också ha satt eld på flera byggnader i byn, som ligger i Cibitokeprovinsen som gränsar till Kongo-Kinshasa. Angriparna och deras motiv är fortfarande inte kända, men de ska ha försvunnit över gränsen efter attacken.

– De gick från hus till hus och orsakade ett blodbad. Några offer knivhöggs, andra sköts och en hel familj brändes levande, säger källan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.