Enligt polisen var det våldsamma upploppet relaterat till ett bråk mellan rivaliserande gänggrupperingar. Foto: TT

Minst 28 döda i upplopp i fängelse i Acapulco

Uppdaterad
Publicerad

Minst 28 människor har dödats i ett våldsamt upplopp i ett fängelse i mexikanska Acapulco.

Ett upplopp bröt under torsdagen ut i ett fängelse i Acapulco, i sydvästra Mexiko.

Polis i den aktuella delstaten Guerrero uppgav att skottlossning hördes inifrån fängelsets högsäkerhetsavdelning tidigt under torsdagen lokal tid.

Enligt preliminära uppgifter ska fyra manliga fångar först ha dödats genom att få sina halsar uppskurna.

28 fångar dödade

Polisen uppgav senare under dagen att sammanlagt 28 människor dödats i upploppet. Samtliga ska ha varit fångar på fängelset. Ytterligare tre personer ska ha skadats.

Enligt polisen var det våldsamma upploppet relaterat till ett bråk mellan rivaliserande gänggrupperingar. Sammanlagt finns över 2.000 fångar intagna i det aktuella fängelset.

Acapulco, största stad i delstaten Guerrero, var tidigare känt som ett glamoröst resmål för turister från hela världen, men är enligt Reuters numera ett av Mexikos mest laglösa områden och ett centrum för opiumproduktion i landet. Regionen har en av de högsta mordfrekvenserna globalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.