Poliser på plats i Rot am See där skjutningen ägde rum. Foto: Sebastian Gollnow, AP / TT

Sex personer dödade av 26-åring i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig tysk man har skjutit ihjäl sex personer, däribland sina föräldrar, under ett skottdrama på en krog i orten Rot am See i sydvästra Tyskland. Gärningsmannen anmälde sig frivilligt till polisen.

Vid en presskonferens tillkännagav polisen att gärningsmannen skjutit med ett halvautomatiskt vapen. Han hade vapenlicens för sportskytte.

Två ungdomar blev vittnen till skottdramat.

Ytterlligare två personer skadades vid skottlossningen, en av dem allvarligt. Motivet till dådet är oklart. Polisen behandlar dådet som en intern familjeuppgörelse och har inga misstankar om fler inblandade gärningsmän.

Foto: Sebastian Gollnow, AP / TT

Orten Rot am See har 5 200 invånare och ligger mellan Heidelberg och Nürnberg i delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland.

I orten Rot am See i Tyskland pågår en omfattande polisinsats sedan har flera människor dödats vid skottlossning. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.