Den grekiska kustbevakningen har inlett en räddningsinsats. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Michael Svarnias/AP/TT

Minst tolv migranter omkom i Medelhavet

Publicerad

Minst tolv personer omkom när en båt med migranter ombord sjönk utanför Greklands västra kust på lördagen.

”Hittills har tolv kroppar hittats. Sök- och räddningsinsatsen fortsätter”, skriver den grekiska kustbevakningen i ett uttalande och tillägger att över 20 personer räddats.

”Tre av dem flygs med helikopter till akutbehandling”, står det.

Båten, som ska ha haft cirka 50 personer ombord, började ta in vatten och skickade ut nödsignal nära ön Paxos under vad som tros ha varit ett försök att nå Italien.

Enligt myndigheterna är sex patrullbåtar och tre helikoptrar inblandade i sökandet, och även fyra lastfartyg som passerade området blandades in.

I fjol blev Grekland återigen det största ankomstlandet i Europa för migranter och flyktingar, med cirka 55 000 som kom via havet och omkring 14 000 över landgränsen till Turkiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.