• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Storbritanniens premiärminister Theresa May klarade misstroendeomröstningen i brittiska parlamentet i dag. Foto: HO/AFP/TT, REUTERS TV/TT

Efter omröstningen: May sitter kvar

Uppdaterad
Publicerad

Den här gången gick det vägen för Storbritanniens premiärminister Theresa May: Hon klarade misstroendeomröstningen. Parlamentet röstade för att hon ska sitta kvar med liten marginal – 325 röster mot 306.

– Vi kommer att fortsätta arbetet med att leverera det vi lovade folket att genomföra folkomröstningen och att lämna EU, säger Theresa May.

I går blev det ett historiskt nederlag för premiärminister Theresa Mays avtal med EU om Brexit. Oppositionsledaren Jeremy Corbyn krävde en misstroendeomröstning – och fick sin vilja igenom. Och nu har resultatet kommit: May får stanna kvar.

Strax efter att resultatet avslöjas säger premiärministern att hon är redo att jobba med partiledarna för att påbörja samtal.

Brexit

– Vi måste behålla folkets förtroende.

Oppositionsledaren Jeremy Corbyn verkar dock inte helt lättövertygad.

– Innan det kan bli positiva diskussioner måste regeringen ta bort den katastrofala möjligheten av en ”no deal”-brexit, säger han.

Nej till brexit-avtal

Det var i går som det brittiska parlamentet röstade nej till brexitavtalet med EU. Nederlaget kallades historiskt eftersom brittiska regeringen aldrig tidigare har förlorat så stort: 432 nej-röster och 202 ja-röster.

– Ett katastrofalt nederlag för regeringen, sade oppositionsledaren Jeremy Corbyn i parlamentet och krävde en misstroendeomröstning mot regeringen.

Misstroendeomröstningen blev av, men Jeremy Corbyn fick alltså inte riktigt som han ville.

Träffat oppositionen

Premiärminister säger att hon efter misstroendeomröstningen har träffat ledare från Liberaldemokraterna, skotska SNP och walesiska Plaid Cymru och haft ”konstruktiva samtal”. Hon säger att avsikten är att prata med en så bred grupp parlamentsledamöter som möjligt i det fortsatta brexitarbetet, skriver TT.

– Jag är besviken att ledaren för Labourpartiet ännu inte har velat delta i samtalen, men vår dörr står fortsatt öppen, säger May vid en kort pressträff utanför 10 Downing Street, säger Theresa May.

Planenen är att Storbritannien ska lämna EU den 29 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet