Säkerhetspådrag inne på Abha flygplats under söndagen, efter att drönarattacken utförts Foto: Faisal Nasser / Reuters / TT

Dödlig attack mot saudisk flygplats

Uppdaterad
Publicerad

En person dog och sju skadades i en attack mot flygplatsen i Abha i Saudiarabien på söndagen, bekräftar den saudiskledda militäralliansen som strider mot Huthirebellerna i Jemen, rapporterar saudisk. Jemens Huthirebeller uppgav tidigare på söndagen att de med hjälp av drönare slagit till mot flygplatserna i Abha och Jizan.

Den saudiskledda koalitionen nämner ingenting om drönare i sitt uttalande om attacken, den nämner heller inget om den påstådda attacken i Jizan. Koalitionen betecknar attacken mot flygplatsen i Abha som ett terrordåd.

I mitten av juni skadades ett 20-tal personer när Huthirebellerna sköt en raket mot flygplatsen i Abha, enligt militäralliansen.

Våren 2015 inledde den saudiskledda och USA-stödda militäralliansen flygattacker i Jemen och striderna blev allt värre, vilket hittills resulterat i tiotusentals människors död.

De Iranstödda Huthistyrkorna har under den senaste månaden – parallellt med att spänningarna ökat mellan Iran och det med USA allierade Saudiarabien – trappat upp sina attacker mot saudiska mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.