Misstänkt gripen för tunnelbanedåd i Berlin

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan släppte tysk polis övervakningsbilder på en man som sparkar en kvinna nedför trappan i tunnelbanan i Berlin. Nu har polisen gripit en av männen som ska ha varit i sällskap med gärningsmannen.

Attacken inträffade den 27 oktober på tunnelbanestationen Hermannstraße. När den 26-åriga kvinnan var på väg ner till tåget sparkade en man henne i ryggen så att hon handlöst föll nedför trappen. Gärningsmannen var i sällskap av ytterligare tre män, som inte ingrep utan bekymmerslöst gick vidare efter dådet.

Kvinnan fördes till sjukhus med bruten arm. Enligt polisen verkar attacken ha varit helt oprovocerad. En anmälan om grov misshandel har upprättats.

Extremt brutalt dåd

I torsdags förra veckan släppte polisen övervakningsfilmen till allmänheten i syfte att få in tips. Fram till måndagseftermiddagen hade polisen fått in tio tips från allmänheten och nu ska polisen ha identifierat en av de som var i sällskap med gärningsmannen. Han befinner sig i förvar, skriver Spiegel.

Enligt åklagaren rör det sig om ett ”extremt brutalt dåd”, skriver Welt.

Belöning på 5.000 euro

En anonym affärsman har utfäst en belöning på 5.000 euro till den som kan lämna tips som leder till att gärningsmannen hittas. Dessutom vill han hjälpa kvinnan, skriver Berliner Zeitung.

– Jag kommer att ge offret 5.000 euro, så att hon kan ha semester och återhämta sig från smärtorna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.