Sarah Everard försvann i början på mars och hittades död i ett skogsområde i Kent i sydöstra England. Foto: Andy Rain/EPA/TT

Misstänkt polisman uppges erkänna kidnappning av Sarah Everard

Uppdaterad
Publicerad

En brittisk polisman rapporteras ha medgett att han kidnappade och våldtog Sarah Everard, den 33-åriga kvinna som försvann när hon promenerade hem från en vän i södra London i mars.

Den 48-åriga polisen säger sig också vara ansvarig för Everards död, rapporterar public servicekanalen BBC med hänvisning till uppgifter från mannens advokat.

Polismannen, som arbetat med diplomatskydd och som greps och häktades i mars, har dock ännu inte officiellt meddelat sin inställning till anklagelserna.

Everards kvarlevor hittades en vecka efter försvinnandet i ett skogsområde i Kent i sydöstra England. Mordet skakade Storbritannien och satte fart på en debatt om mäns våld mot kvinnor – och vad regeringen egentligen gör för att öka säkerheten för flickor och kvinnor.

Rättegången mot polismannen ska preliminärt starta i oktober.

Hör mer om debatten som blossade upp efter mordet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.