En beväpnad man misstänks för mordförsök efter att ha kapat en ambulans utanför Oslo och sedan kört på flera människor. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Misstänkta i ambulansfallet i Oslo har förhörts

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anklagas för mordförsök efter att ha kapat en ambulans och kört på flera personer i Oslo förhördes av polis under onsdagen. Den 25-åriga kvinnan som greps i samband med händelsen har också hörts.

– I dag fokuserar vi på att få de två anklagade förhörda, säger Grete Lien Metlid, polischef för norska polisen, till NRK.

Det var inte möjligt att förhöra den 32-årige mannen under tisdagen. Det har kommit uppgifter om att mannen ska ha högerextrema kopplingar, men det påståendet tillbakavisar mannens advokat, rapporterar NRK.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har en lång historik med rättsväsendet. Enligt NRK har mannen dömts vid minst 13 tillfällen och många av domarna involverar narkotika, våld, hot och illegal vapenanvändning.

En 25-årig kvinna greps också i samband med ambulanskapningen och misstänks för att ha hjälpt mannen och för narkotikainnehav.

Polisen förtegen

Det är ännu inte känt vad motivet till händelsen var.

– Vi håller på att ta reda på vad som hände och vad som ligger bakom det, säger Grete Lien Metlid, till NRK.

Mannen och kvinnan kommer förmodligen att häktas under torsdagen.

– Vi har fortsatt utredningen under natten, men jag kan inte gå in på vad det har lett till och vad som har beslagtagits, säger Grete Lien Metlid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.