Andreas Utterström, frilansjournalist med fokus på amerikansk politik jämför Oprahs Winfreys och Donald Trumps förutsättningar att blir president år 2020. Foto: SVT

Morgonstudion analyserar: Oprahs chanser jämfört med Trump i valet i USA 2020

Uppdaterad
Publicerad

Det höjs röster för att TV-profilen Oprah Winfrey ska kandidera till USA:s president år 2020. Men hur skulle det gå? Morgonstudion analyserar.

Andreas Utterström, frilansjournalist med särskilt fokus på amerikansk politik, har jämfört hur förutsättningarna ser ut om det blir Trump mot Oprah.

–Många tänker att politiken i USA är för alltid förändrad, att nu är det kändisar som gäller, men det är fortfarande en öppen fråga om Trump förändrat allt eller om han hade förlorat mot vem som helst annan än Hillary Clinton, säger Andreas Utterström.

Jämför förutsättningarna

Han har lite skämtsamt jämfört vilka förutsättningar Donald Trump och Oprah Winfrey har. Se i klippet hur ställningen är bland annat vad gäller pengar, kontaktnät och narcissism.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.