Det handlar om pansarvagnar, artilleri, luftförsvarssystem och rysk trupp, enligt den amerikanska generalen Philip Breedlove. Foto: TT

Nato: Rysk utrustning till Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Ukraina omgrupperar sina trupper i de östra regionerna som en del i förberedelser mot en möjlig rebelloffensiv, uppger landets försvarsminister.

Samtidigt meddelar försvarsalliansen Nato att man iakttagit hur rysk militär utrustning de senaste två dagarna anlänt till östra Ukraina.

Det handlar om pansarvagnar, artilleri, luftförsvarssystem och rysk trupp, enligt den amerikanska generalen Philip Breedlove.

Ukrainakrisen

Ryssland nekar dock konsekvent att man skickar trupper till östra Ukraina för att förstärka proryska separatistrebeller där. Men rebellerna erkänner att man får hjälp av ”frivilliga” från Ryssland, uppger BBC på nätet.

Explosioner i Donetsk

Tidigare på dagen rapporterade bland andra AFP:s reporter på plats om att tung artillerield brutit ut i Donetsk, som är ett fäste för proryska separatister.

Bland annat granateld har hörts explodera i områden runt den förstörda flygplatsen, från tidigt på morgonen.

Oro över att avtalet bryts

Den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE, som övervakar vapenvilan i östra Ukraina, uttryckte nyligen oro över att avtalet helt ska brytas och uppmanade båda parter att visa återhållsamhet.

Sedan vapenvilan infördes den 5 september har flera hundra människor dödats i striderna. Totalt har över 4.000 människor dödats i konflikten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrisen

Mer i ämnet