Foto: Johan Nilsson /TT

Nattens nyheter: 12 december

Uppdaterad
Publicerad

Texas försök att rädda Trump har misslyckats

Texas försökte genom att dra delstaterna Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin inför högsta domstolen rädda den avgående presidentens andra mandatperiod.

Men den unika stämningsansökan som Donald Trump har kallat för ”the big one” har fått avslag i Högsta domstolen – och därmed gick det sista försöket att rädda Trump i stöpet.

USA godkänner Pfizers vaccin

USA:s läkemedelsmyndighet FDA godkänner Pfizers vaccin mot covid-19, det uppger Donald Trump i en video som har publicerats på presidentens Twitter.

– Vi har gett Pfizer och andra företag mycket pengar med förhoppningen att det skulle bli så här, och så blev det, säger Trump.

Polisens varning inför corona-smsen – risk för bedragare

På måndag plingar det till i 22 miljoner mobiler när FHM och MSB via ett mass-sms informerar om de nya nationella råden. Men det finns en risk för att idén om ett massutskick kan komma att inspirera bedragare, varnar Jan Olsson, bedrägeriexpert vid polisen, som råder att aldrig klicka på länkar.

– Pandemin gör det så mycket enklare att vilseleda människor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.