Kravet på att Trump avsätts innan 20 januari växer. Foto: KENA BETANCUR/AFP

Nattens nyheter: 8 januari

Uppdaterad
Publicerad

Trump totalvänder i ny video: ”Han ger upp”

Donald Trump har publicerat en video på Twitter där han fördömer stormandet av Kapitolium under onsdagen och säger att hans administration nu kommer att arbeta för ett fredligt maktskifte.

– President Trump deklararerade precis att han ger upp kampen som pågått sedan valnatten den 3 november, säger Fouad Youcefi, SVT:s utsände i Washington D.C.

Så gick stormningen av kongressen till

Reaktionerna har varit starka och flera republikanska politiker har tagit avstånd från president Donald Trump och hans agerande i samband med anstormningen av kongressen på onsdagen. Hundratals Trumpanhängare stormade då parlamentsbyggnaden i Washington DC. SVT går igenom händelseförloppet och var upprorsmännen tog sig in.

Glädjebeskedet: Linn Svahns PCR-test negativt

Sent på torsdagskvällen kom Linn Svahns PCR-test vilket visade sig vara negativt. Linn Svahn och övriga svenskar kan därmed andas ut och fortsätta Tour de Ski som har masstart under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.