Foto: TT/Faksimil

New York-börsen blandade ihop Sverige och Schweiz – hånas på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Sverige.. eller Schweiz – vilken är vilken nu igen? Det var antagligen frågan på många New York-bors läppar när börsen skulle hylla svenska Spotifys notering – genom att hissa en schweizisk flagga.

Under tisdagen gick startskottet för handeln med Spotify-aktier på New York-börsen. Öppningskursen blev 166 dollar vilket innebär ett totalt börsvärde på omkring 250 miljarder kronor.

Dagen till ära hade också en flagga hissats jämte den amerikanska, men det var inte gul-blå färger som mötte Wall street-flanörer, utan rött och vitt.

Misstaget, som uppmärksammades efter en kort stund, har på sociala medier återupplivat den urgamla debatten: Sverige eller Schweiz – vilken är vilken?

Foto: Faksimil

Schweiziska konsulatet försäkrade snabbt omvärlden att eftersom de är en neutral nation kommer inte detta leda till konflikt med Sverige, och landets turistkonto passade också på att twittra vidare till Sveriges officiella konto, som försäkrade att stridsyxan även i fortsättningen var begravd, med tweeten ”Detta var faktiskt ganska roligt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.