Foto: Jezzica Sunmo, SVT.

Nu börjar Friktion – SVT:s nya utrikesprogram

Publicerad

Frågor som berör och oroar – både här hemma och i världen. SVT:s nya utrikesprogram Friktion tar upp frågor som binder ihop oss med omvärlden. I det allra första programmet handlar det om en man som engagerar både svenskar och amerikaner – kan Donald Trump bli USA:s näste president?

David Fjäll är programledaren som ska lotsa oss igenom ämnen som till exempel hotet från superbakterierna, om IS har kommit för att stanna och varför så många skrattar åt diktaturen i Nordkorea.

– Vi försöker hitta frågor som engagerar, kanske oroar och hämtar hem dem till Sverige, säger David Fjäll.

Varför ska jag titta på Friktion?

– Om du är nyfiken på vart världen är på väg och vill veta mer. Hur saker hänger ihop och påverkar oss här hemma. Det här är ett program som vågar hänga kvar i en fråga under längre tid och som går lite djupare.

Det första avsnittet handlar om miljardären Donald Trump som ser ut att bli republikanernas presidentkandidat. En man som både är älskad, hatad och hånad. Kan han bli USA:s näste president? Se hela avsnittet i SVT Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friktion

Mer i ämnet