Nu ska du kunna prata hemligheter på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Det sociala nätverket Facebook kommer att lansera en ny kryptering av meddelandetjänsten Messenger. Funktionen som kallas ”hemliga samtal” ska bland annat skydda användarna så att konversationen endast kan läsas av avsändaren och mottagaren.

”Att erbjuda fler möjligheter att dela saker med varandra, på ett säkert sätt, är en viktig del i att göra världen mer öppen och sammankopplad”, skriver Facebook vice vd David Marcus på sin Facebook-sida.

Facebook har tidigare i år lanserat den här typen av kryptering i meddelandetjänsten WhatsApp. Även Google, Apple och andra teknikföretag har utvecklat liknande funktioner.

Initiativet har kritiserats av politiker och myndigheter som menar att krypteringen ger kriminella möjligheten att arbeta ostört där myndigheterna inte kommer åt dem.

Facebook har inlett begränsade tester av funktionen, som kommer att utökas under sommaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer