Foto: Scanpix

”Många tycker att jag ska brinna i helvetet”

Uppdaterad
Publicerad

EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) skarpa omdöme om den föreslagna EU-kommissionären Tonio Borg har lett till starka reaktioner.
–Jag har blivit mordhotat i helgen, säger hon.

I en intervju som för fem dagar sedan publicerades på Youtube kallar EU-parlamentarikern Cecilia Wikström den maltesiska politikern Tonio Borg för en ”dinosaurie”.

– De skickar oss inte en kommissionär, de skickar oss en dinosaurie, sade Cecilia Wikström i intervjun. Vidare kritiserade hon hon Borg för hans behandling av flyktingar i Malta samt hans åsikter om aborter och skillsmässor.

Cecilia Wikströms skarpa kritik mot Tonio Borg har lett till reaktioner.

– Jag har blivit mordhotad i helgen. Jag har fått ta emot insinuationer, okvädingsord som jag aldrig har sett make till i hela mitt liv, berättar hon för TT.

– Summa summarum är väl att många tycker att jag ska brinna i helvetet.

TT: Har du polisanmält?

– Nej, det har jag inte gjort. Men det är obehagligt, för de har tagit reda på min privata mejl-adress och mitt privata telefonnummer.

Tonio Borg föreslås som ny EU-kommissionär med ansvar för hälsofrågor efter den mutanklagade landsmannen John Dalli avgång.

– Det är en stor, fet, präktig råskandal. Han är emot kvinnors rättigheter, det är inte klokt, sade Wikström i intervjun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer