Ännu en överlevande dras fram ur rasmassorna i Porac norr om Manila. Foto: Bullit Marquez/AP/TT

Ny jordbävning i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Södra Filippinerna har drabbats av ytterligare en jordbävning under tisdagsmorgonen. Enligt det amerikanska geologiska institutet USGS var magnituden 6,3 och det inträffade på 70 kilometers djup.

Det nya skalvet nära Tutubigan kom en dag efter ett dödligt skalv med magnituden 6,1 som drabbade landets norra delar. Där har elva personer hittills bekräftats döda.

Räddningsarbetare fortsätter kämpa för att hitta överlevande efter jordskalvet under måndagen.

Både militär, brandmän och civila räddningsteam deltar i insatser för att röja upp i bråten i staden Porac i provinsen Pampanga. Sju personer räddades under natten ur rasmassorna i det fyra våningar höga köpcentrum som föll samman i jordskalvet.

– Räddningsarbetet pågår fortfarande, det hörs fortfarande ljud, och ingen vet hur många som fortfarande sitter fast, säger Pampangas provinsguvernör Lilia Pineda.

Skalvet inträffade sent på måndagseftermiddagen lokal tid, med centrum nära staden Castillejos cirka tio mil nordväst om huvudstaden Manila på ön Luzon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.