Ny knivattack – två palestinier ihjälskjutna

Publicerad

En israelisk soldat blev lindrigt skadad efter ännu en knivattack på Västbanken. Två palestinska angripare sköts ihjäl av israelisk militär. Nu varnar FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon för en farlig upptrappning av våldet och manar både israeler och palestinier att snabbt sansa sig.

Attacken skedde i Hebron på ockuperade Västbanken, rapporterar Haaretz som citerar uttalanden från israeliska militären. Två israeliska soldater stod utanför en byggnad när två palestinier kom till platsen. Den ena palestiniern försökte knivhugga den ena soldaten, då svarade soldatens kollega med att skjuta ihjäl de två palestinierna.

Detta var den andra attacken på kort tid i Hebron. Tidigare under dagen blev ytterligare en israelisk soldat skadad i en knivattack. Även där sköts en angripande palestinier ihjäl.

På tisdagen inledde FN-chefen Ban Ki-Moon ett oannonserat besök i Israel och han kommenterade utvecklingen i regionen vid ankomsten.

– Om vi inte handlar snabbt finns en inbyggd dynamik som förvärrar utvecklingen, sade han, skriver TT.

FN-chefen tillade att det inte är för sent att undvika en utvidgad kris. Han uppmanande också till nya fredstrevare, i synnerhet som förhandlingarna mellan parterna legat nere mer än ett år.

USA:s utrikesminister John Kerry ska träffa både Netanyahu och Abbas i veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Attackerna i Israel

Mer i ämnet