Sjukhusbäddar vid ett sjukhus på den flerfaldigt skalvdrabbade ön Lombok. Foto: STR/TT

Ny kraftig jordbävning i Indonesien

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt kraftigt efterskalv har drabbat Indonesien och krävt minst fem liv. En jordbävning med magnituden 6,9 inträffade 124 km nordost om tidigare jordbävningsdrabbade turistön Lombok.

För två veckor sedan skördade en kraftig jordbävning över 460 dödsoffer på Lombok. Hundratusentals människor har tvingats lämna sina hem – och tusentals byggnader och stora delar av infrastrukturen på ön ligger fortfarande i ruiner.

Tidigare under söndagen skadades en person i ett skalv med magnituden 6,3. Och bara timmar senare kommer nu rapporter om ytterligare ett efterskalv, enligt Reuters.

Skalvet rapporterades först vara av magnituden 7,1 men det ändrades sedan till 6,9. Minst fem personer har omkommit i jordskalven.

Sutopo Purwo Nugroho, talesperson på den nationella katastrofmyndigheten på Lombok, skriver under söndagskvällen på Twitter att det är strömavbrott på hela ön efter skalven. Därför, skriver han, finns det ännu inga uppgifter om eventuella skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.